Papukaijat ja palapelit sopivat samaan talouteen

01.07.2022

Irina Kivistön perheeseen kuuluu lintuseurue. Kuvassa hänen olkapäällä istuu ara-papukaijojen sukuun kuuluva Pablo. Lemmikkilintujen lisäksi Irinan harrastuksiin kuuluu palapelit ja kokkailu.

Irina Kivistö rakastui parikymppisenä kirkasvärisiin palapeleihin. Iän myötä myös eläinaiheiset palapelien kuvat alkoivat kiinnostaa. Kirkkaat värit piristävät häntä vieläkin.

Nykyään Irina työskentelee ravintola-alalla. Hän rakastaa myös ruuan tekoa ja uuden kokeilua. Sitten perheessä innostuttiin kirkkaanvärisistä lemmikkilinnuista.

Alun perin perheeseen hankittiin kaksi neitokakadua. Sitten Irinan mies innostui ara-papukaijoista.

Irina asuu perheineen omakotitalossa Helsingin Jakomäessä. Arat asuvat keskimmäisessä kerroksessa perheen olohuoneessa, neitokakadut taas yläkerrassa omassa huoneessaan.

Arat ovat melkein 3-vuotias Pablo ja pikkuinen Luna täytti juuri puoli vuotta.

Ensin taloon tuli neitokakadut, jotka ovat nyt noin kolmevuotiaita.

- Uusista tulokkaista Tessa taitaa nyt olla jo vuoden. Kaksi uusinta alle puolivuotiaat pojat Venus ja Urbaani, Irina kertoo.

Palapelejä omassa rauhassa

Irina kertoo, että arat ovat erittäin sosiaalisia, joten heidän nähden Irina ei voi tehdä mitään omia juttuja. Ei palapelejä eikä myöskään keittiöjuttuja.

Yläkerrassa Irina saa rauhassa koota palapelejä.

- Olen ollut töissä eräällä pahvitehtaalla. Sieltä sain pahviarkkeja talteen, joita käytän palapelin rakentamiseen sekä suojaksi, jos en ehdi heti jatkaa.

Irina liimaa aina palapelin, kun se on kasassa. Näin hän on tehnyt nyt kolme vuotta.

Irinalla palapelien teko rajoittuu yleensä talveen, mutta sateisena kesänäkin hän innostuu palapelien kokoamisesta. Juuri hän aikoo aloittaa uuden palapelin tyttärensä kanssa. Aihe vain on vielä valitsematta.


Kirjoittaja Tiina Eloranta harrastaa itsekin palapelejä.

Palapelikauppa Pieni Harrastepuoti, verkkokauppa ja kivijalkaliike Ylä-Malmilla Helsingissä

Pienen Harrastepuodin kaikki edelliset blogit, vinkit, haastattelut ja palapelitestit, löydät täältä.

Lue esimerkiksi työhyvinvointivalmentaja Katja Virran haastattelu. Katja rentoutuu palapelien ääressä ja hän suosittelee palapelien kokoamista esimerkiksi työpaikkojen taukotilassa. Näin työntekijät saavat työn lomaan pienen mikrotauon.

Pieni Harrastepuoti -verkkokaupan valikoimasta löydät isot palapelit, lasten palapelit, 3D-palapelit, palapelit aina 5000 palan palapeleihin asti. Myös palapelitarvikkeet: palapelisalkku, palapelialusta, palapelimatto, koottava palapelialusta, lajittelijat ja palapeliliima.

Seuraa Pientä Harrastepuoti Facebookissa ja Instagramissa nimellä @pieniharrastepuoti