Lasten palapelit(21)

Lasten palapelit kehittävät sorminäppäryyttä ja kärsivällisyyttä. Lapset oppivat kädentaitoja palapelejä tehdessään ja samalla hahmotuskyky kehittyy. Myös pitkäjänteisyys kasvaa ja valmis lasten palapeli palkitsee. Aikuisen kanssa tehdessä lapsi oppii yhteistyön taitoja. Puiset 150 palan palapelit löytyvät alle 500-palaisista. Tutustu myös lasten peleihin. Minkä kokoisen lasten palapelin ostan lahjaksi ? Lapset tekevät saman ikäisinä hyvin eri tasoisia palapelejä,…

Aikuisten palapelit(89)

Aikuisten palapelit tarjoavat koottavaa vähän vaativampaan makuun tai yhteistä viihdettä esimerkiksi perheen kanssa. Fantasia, maisemat, autot, eläimet ja taide innostavat monia, koska valmis peli on valmiina näyttävä tai se on tarjonnut riittävästi haastetta. Myös suuremmat palamäärät tuovat lisähaastetta, jota moni kaipaa. Lisäksi suurempi palamäärä ei valmistu liian nopeati, kuten moni suuren palapelin ystävä perustelee valintaansa.…

Alle 500 palaa(13)

Alle 500 palan ja 300 palan palapelit sopivat pieneen palapelihetkeen tai isopalaiset palapelit lapsille ja heikkonäköisille. Myös 150 palan puiset Wooden palapelit löytyvät tältä sivulta. Tutustu valikoimaan verkkokaupassa tai poikkea kivijalkapuotiin Helsingin Malmille. Löydä innostavaa koottavaa!

500 palaa(30)

500 palan palapelit ovat kivaa koottavaa, koska 500 palaa ei vie paljoa tilaa ja peli valmistuu kohtuullisen nopeasti. 500 palaa sopii myös hänelle, joka ei ole vielä kovin tottunut kokoaja. Kuvia löytyy maisemista eläimiin. Palapeli, jossa on 500 palaa peli sopii sekä lapselle, nuorelle että aikuiselle. Joissain peleissä on tavallista isommat palat, mikä helpottaa kokoamista.…

500-1000 palaa(0)

500-1000 palaa -sivun valikoimasta löydät esimerkiksi Exit Puzzle pakohuonepalapelit, Krypt ja Eurographicsin peltirasioihin pakatut 550-palaiset. Tutustu valikoimaan verkkokaupassa tai poikkea puotiin Helsingin Malmille! Tutustu myös palapelitarvikkeisiin, jossa harrastusta helpottavat alustat ja lajittelijat.

1000 palaa(84)

1000 palan palapelit ovat suosituin palapelikoko, koska 1000 palaa sopii hyvin palapelialustalle, sen kokoaminen vie kohtuullisesti aikaa ja kuvavalikoima on monipuolinen. Palapeli, jossa on 1000 palaa viihdyttää ja tarjoaa puuhaa tuntikausiksi. 1000 palan palapeli ja sen palojen äärellä mieli rauhoittuu ja stressi laskee. Valikoimasta löytyy muun muassa Eurographics, Pieces & Peace, Trevell, Cobble Hill, Nathan,…

Isot palapelit(8)

Isot palapelit -sivulta löytyy: 1500 palan palapeli, 2000 palan palapeli, 3000 palan palapeli, 4000 palan palapeli ja jopa 30 200 palaa. Tilaamme isoja palapelejä aihe- ja palamäärätoiveiden mukaan! Iso palapeli vaatii enemmän tilaa ja kärsivällisyyttä mutta valmistuessaan suuret palapelit palkitsevat. Esimerkiksi Ravensburgerin 5000 palan palapeli on kooltaan 153 x 101 cm, Cobble Hillin 2000 palan…

3D-palapelit(4)

3D -palapelit tarjoavat haastatta hänelle, joka tykkää kolmiulotteisuudesta ja ei tyydy tavallisen palapelin tapaan esittää kuvia. 3D -palapeli on älypeli, jonka kokoaminen kehittää hahmottamiskykyä ja sorminäppäryyttä. Älypelin rakentamiseen et tarvitse liimaa, ja esimerkiksi Ravensburgerin palojen takana on numerot ja nuolet osoittamassa kokoamisjärjestystä. Pakkauksissa on selkeät rakennusohjeet. Kokoaminen on suosittua kaikenikäisten keskuudessa. Kokoa vaikkapa Star Wars…

Valitse itsellesi sopiva palamäärä, niin palapeli on helppo tapa rentoutua:  Kokoaminen tarjoaa mahdollisuuden rauhoittua ja keskittyä yhteen asiaan kerrallaan, mikä voi auttaa rentoutumaan ja vähentämään stressiä.

Keskittymiskyky paranee: Kokoaminen vaatii tarkkaavaisuutta ja keskittymistä palojen yksityiskohtiin. Se vahvistaa keskittymiskykyä ja kykyä ratkaista ongelmia.

Visuaalinen hahmotus: Monet kuvat vaativat kokoajalta hyvää visuaalista hahmotuskykyä. Kun palat pikkuhiljaa löytävät oman paikkansa, hahmotuskyky kasvaa ja valmistuva kuva palkitsee.

Kognitiiviset edut: Kokoaminen voi edistää avaruudellista hahmotuskykyä, hienomotorisia taitoja ja loogista päättelyä.

Tyydytys ja palkinto: Kun kaikki palat on paikoillaan ja palapelin kuva on valmis, se voi tarjota tyydytystä ja palkitsevan tunteen. Esimerkiksi valmis taidepalapeli tutusta maalauksesta on hieno saavutus.

Sosiaalinen toiminta: Monet ihmiset nauttivat yhdessä tekemisestä ystävien ja perheen kanssa. Palapelipelaaminen laskee myös stressiä ja tekee hyvää mielelle. Mielenterveys on tärkeä asia ja palojen hidas naputtelu paikoilleen on mindfulnessia parhaimmillaan.

Miten valitsen itselleni sopivan palamäärän?

Seuraava palasteltavan valitseminen riippuu monista tekijöistä. Ensinnäkin, mieti, kuinka paljon aikaa haluat käyttää siihen. Suuremmat palamäärät voivat vaatia enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä. 

Toiseksi, mikä aihe kiinnostaa sinua eniten? Aiheita on olemassa lähes kaikesta, eläimistä avaruuteen ja taiteeseen. Valitse sellainen kuva, joka kiehtoo sinua visuaalisesti. Olisiko se maisemapalapeli, autopalapeli, huumorintäytteinen kuva tai esimerkiksi kissapalapeli?

Vaihtoehtoisesti voit valita vaikeustason sen perusteella, kuinka haastavaan hommaan haluat ryhtyä. Pieni palamäärä sopii rentoutumiseen, kun taas vaikeammat haastavat älyllisiä taitojasi ja kehittävät pitkäjänteisyyttä.

Isot palapelit tarjoavat vähän enemmän haastetta. Suosituin palamäärä on 1000 palaa, jossa löytyy aiheina taide, autot, eläimet, kasvit ja luonto ja paljon muuta. 

Koko palapelikaupan valikoima löytyy Pieni Harrastepuoti -verkkokaupan etusivulta.

Vinkkejä, palapelitestejä ja haastatteluja voit lukea Pienen Harrastepuodin blogissa. Lue, miksi palapelejä kannattaa tehdä. Tutustu ihmeessä!

Palamäärät 3 - 30200 palaa

Palaamäärät antavat valtavan mahdollisuuden löytää mukava ajanviete. Ihastu palojen lajitteluun, palan oikean paikan etsintään ja valmistuvaan kuvaan. Palamäärä, kuvat ja palojen muoto lisäävät vaikeusastetta. Voit valita pelin, joka sopii parhaiten omiin mieltymyksiisi ja tavoitteisiisi. Olipa kyseessä sitten perinteinen, 3D, puinen, aikuisille tai lapsille tarkoitettu, voit nauttia rentouttavasta hetkestä paloja etsien ja järjestellen.

Tässä on muutamia syitä, miksi palojen ääreen kannattaa rauhoittua:

Miten aloitan palapelin tekemisen?

Saitko lahjaksi ihanaa koottavaa mutta et tiedä, miten pääset alkuun? Tai ostitko innoissasi pelin kun kaveri kehui, miten kivaa niiden tekeminen on. Ei hätää, pääset kyllä vauhtiin näillä pienillä vinkeillä:

1. Katso ensin  pakkauksesta, minkäkoisen tilan valmis palapeli vie. Valitse kokoamispaikka tai alusta sen mukaan. Esimerkiksi palapeleille tarkoitettu salkku on oiva tapa säilyttää ja kuljettaa keskeneräistä työtä. Salkku myös suojaa paloja esimerkiksi lemmikeiltä ja pölyltä.

2. Kun paikka ja alusta on valmiina, voit kumota kaikki palat pöydälle tai valitsemallesi alustalle.

3. Tarkastele laatikon kuvaa: onko siinä värialueita tai esimerkiksi hahmoja, joiden paloja voit lajitella erilleen. Palojen etsiminen helpottuu, kun kaikki palat eivät ole samassa kasassa.

4. Joku haluaa etsiä reunapalat erilleen ja aloittaa reunoista. Joku kokoaa esimerkiksi värialueita ja yhdistelee niitä toisiinsa. 

5. Välillä tuntuu, että palalle ei löydy sopivaa paikkaa. Jätä se pala hetkeksi sivuun, sille löytyy kyllä paikka.

6. Kun palojen määrä vähenee ja kuva alkaa muodostua, tekeminen helpottuu.

7. Valmiin palapelin voit kehystää tai vain liimata palat palapeliliimalla. Mieluinen kuva on kaunis sisustuselementti. Myös kierrättäminen on hyvä vaihtoehto, jos et halua valmiista työstä taulua itsellesi.

Tutustu eri palamäärät -osioon ja harrastusta helpottaviin tarvikkeisiin kuten alustoihin, salkkuun ja lajittelijoihin. Myös laatikon kannen saa pysymään pystyssä sille tarkoitetussa Easy stand -tukitelineessä. Tutustu valikoimaan!

Shopping Cart
Scroll to Top