Maailman palapelituulet kiehtovat

Cittarin palapelihyllystä se lähti, Sanna ja Pasi Vedenvirran palapeli-innostus. Hetken mielijohteesta.
Silloin käteen jäi Educan 500 palan palapeli. Palapelin kuvassa on kaksi seepraa, ja peli on edelleen koottuna tallessa, Sanna kertoo.
Sitten Pasi innostui keräämään kaikki Kaj Stenvallin ankkapalapelit. Niitä on 30 erilaista. Niistä pariskunta on koonnut vasta kaksi, koska Tacticin laatu osoittautui haasteelliseksi.

Molempien mielipiteillä on merkitystä, mutta onneksi meillä on tarpeeksi samanhenkinen maku eli kompromisseja ei tarvitse pahemmin tehdä. Pasi tosin sanoo, että hän tekee mitä eteen kannetaan. Eli kyllä minä niitä enemmän valitsen kuin Pasi.

Sanna ja Pasi kokoavat palapelinsä keittiön pöydän ääressä. Yhtään peliä ei ole valmistunut niin, että sen olisi tehnyt jompikumpi kokonaan yksin. Suosikkimerkkiä kysyttäessä Sannan vastaus on selkeä: Jos joku pitäisi mainita, niin se on Schmidt. Taattua tasaista laatua kohtuu hintaan. Ja Schmidtin paloissa on oikein miellyttävä palatuntuma. Kaksin kun tehdään, niin panoraamat ovat parhaita, pystykuvaiset hankalimpia.

Palapelituulia maailmalta

Sanna ja Pasi asuvat kaksin kolmen koiran kanssa Pöytyän Yläneellä Pyhäjärven rantamaisemissa.

 Kun he perustivat Palapelituulia maailmalta -Facebook-ryhmän, oli ryhmään pääsyn ehtona se, että ryhmäläinen suostuu postittamaan kiertoon lähtevän palapelin. Postitusvelvollisuus siksi, että olen henkeen ja vereen maaseudun ihminen, enkä voisi koskaan asua kaupungissa. Mutta maalla ei ole mahdollista vaihtaa pelejä ilman postitusta. Siksi halusin ryhmän jäsenille samanlaisen mahdollisuuden olla mukana, asuu sitten maalla tai kaupungissa.

Sanna ja Pasi saivat idean Palapelituulia maailmalta -Faceryhmän perustamiseen siitä, kun jaettu ilo on kuitenkin moninkertainen.

Monilla on palapelejä, joista ei ole valmis kokonaan luopumaan, mutta ryhmässä niitä pystyy esittelemään. Ja toisaalta ainakin itseäni kiinnostaa ulkomaan palapelit. Ne ovat kalliita hankkia, mutta kun niitä laittaa myyntiin, niin ostajia löytyy kympillä, mutta kun pyydät 20 euroa tai enemmän, niin kauhistellaan hintaa.

Silti voi olla, että myyt palapelin yhden kasaamisen jälkeen halvemmalla kuin puoleen hintaan. Eli ryhmässä saadaan nautiskella ulkomaiden ihanuuksista jaetuin kustannuksin, kun jokainen laittaa pelejä tasapuolisesti kiertoon. Ja saa tosiaan omat aarteensa aina takaisin.

Palapelituulia maailmalta -ryhmän tarkoituksena on kierrättää vähän erikoisempia palapelejä. Ryhmä on tarkoitus pitää pienenä, jotta homma pysyy kaikin tavoin hanskassa. Mukaan mahtuu enintään 30 aktiivista jäsentä eli ryhmä on lähes täynnä. Säilyttääkseen jäsenyyden pitää jokaisen tarjota vaihtorinkiin kaksi palapeliä per vuosi.

Kommentoi

Shopping Cart
Scroll to Top