Harrastuksina palapelit ja moottoripyöräily

09.06.2022

Kirsi Vikman on ikänsä ollut kiinnostunut jenkkiautoista. Sitten kuvioon tulivat moottoripyörät ja lopulta palapelit. Nyt palapelejä on kertynyt jo monta hyllyllistä.

Espoolaista Kirsi Vikmania, 57, voi sanoa palapelien superkokoajaksi, sillä hän kasaa keskimäärin 20 palapeliä kuukaudessa. Palapelien kuvat vaihtelevat, mutta hän tykkää koota myös auto- ja moottoripyöräaiheisia.

Hän on ikänsä ollut kiinnostunut jenkkiautoista.

- Jopa nuoruudessa olen ollut mukana duunaamassa autoja, Kirsi kertoo.

Palapelivalmistaja Masterpieces valmistaa hienoja harrasteautoihin liittyviä palapelejä. Tässä Kirsin kokoama Old Timer's Hot Rods, jonka on kuvittanut Bruce Kaiser. Kuva: Kirsi Vikman
Palapelivalmistaja Masterpieces valmistaa hienoja harrasteautoihin liittyviä palapelejä. Tässä Kirsin kokoama Old Timer's Hot Rods, jonka on kuvittanut Bruce Kaiser. Kuva: Kirsi Vikman

Nykyinen kiinnostus moottoripyöriä kohtaan johtuu siitä, että hänet pyydettiin MP-Messuilla liittymään Gospel Riderseihin, vaikkei hänellä omaa pyörää ollutkaan.

Yhteisön kautta hän tapasi nykyisen aviomiehensä, moottoripyöräilevän Vexin. Pariskunnan häät pääsivät myös Kirkko ja kaupunki -lehden tekemään uutisvideoon.

Reilu vuosi sitten Kirsi innostui palapeleistä. Aviomies kannusti palapeliharrastukseen ostamalla varastoon hyllykön. Pikkuhiljaa hyllykkö on täyttynyt palapeleistä, ja nyt Kirsin kokoelmaan kuuluu kolme hyllyköllistä palapelejä. Yhdessä on ne palapelit, jotka hän haluaa säilyttää. Muut ovat vielä kokoamattomia.

Kuva: Kirsi Vikman
Kuva: Kirsi Vikman

Kirsi ostaa paljon uusia palapelejä, koska pitää juuri avatun palapelin tuoksusta. Mutta nykyisin hän myös tekee vaihtokauppaa toisten harrastajien kanssa.

Hän kokoaa 500-1000 palan palapelejä, sillä ne mahtuvat alustalle. Kirsin suosikkimerkin Falconin vintagetyylisissä kuvissa esiintyy paljon vanhoja autoja ja moottoripyöriä. 

Noin kolme kuukautta sitten Kirsi perusti Facebookiin Palapeliryhmä-nimisen palapeliyhteisön. Ryhmässä palapeliharrastajat saavat julkaista kuvia kokoamistaan palapeleistä. Näin toiset harrastajat näkevät, mitä kaikkea on tarjolla. Ryhmän kautta palapeleille löytyy usein myös seuraava kokoaja.

Kirsin molemmat harrastukset jatkuvat kesän tullen. Kesällä on kiva istua moottoripyörän kyydissä ja tavata moottoripyöräileviä tuttuja. Palapeleille Kirsin puoliso lupasi ostaa lisää hyllytilaa, koska osan palapeleistä Kirsi haluaa säästää.

- Kun kuva ja laatu miellyttää, palapeli on kiva koota joskus uudestaan.


Haastattelijana Tiina Eloranta, joka rentoutuu palapelejä tehden vapaa-ajalla.

Kaikki Pienen Harrastepuodin blogit löydät täältä.

Pienen Harrastepuodin palapelivalikoimaan kuuluu moottoripyörä- ja autoaiheisia palapelejä aina 99-palaisista lähtien. Etsi haulla auto tai moottoripyörä, niin löydät valikoiman. Jos sopivaa ei löydy, ole yhteydessä sähköpostitse pieniharrastepuoti(at)gmail.com, niin etsitään sinulle sopiva.

Lahjaideat-osiosta löytyy pienipalaisia palapelejä. 300-999-palaisista, 1000-palaisista ja yli 1000-palaisista löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Muotopalapelit (2D) ja 3D-palapelit täydentävät valikoimaa. 

Rakennussarjoista pitävät voivat innostua Cobi-rakennussarjoista, kurkkaa tämänhetkinen valikoima.

Pienen Harrastepuodin kaikki blogit, vinkit, haastattelut ja palapelitestit, löydät täältä.

Seuraa Pientä Harrastepuoti Facebookissa ja Instagramissa nimellä @pieniharrastepuoti