Yllätykselliset Wasgij-palapelit koukuttavat

18.08.2023

Kristina tykkää Wasgij-palapelien värikkyydestä ja yllätyksellisyydestä. Pienet ja hauskat yksityiskohdat viihdyttävät. 

Wasgijt ovat "kuva-arvoituksia", koska kansikuva ei kerro lopputulosta vaan kansikuva antaa vihjeitä lopputulokseen (Destiny ja Mystery ja joskus Christmas).

Kristina vertaakin Wasgij-palapelejä sanaristikoihin: kuva tai sana antaa vihjeen ristikon ratkaisemiksi. Wasgijn kuvassa tapahtuu muutoksia, mutta puitteet ja tausta pysyvät jotakuinkin ennallaan.

Wasgij-palapelejä on kolmea eri versiota

Destiny on, mitä kuva on tulevaisuudessa. Esimerkiksi potkulaudat ovat muuttuneet moottoripyöriksi.

Mysteryssä esimerkiksi kuvan "tausta" eli esimerkiksi huoneen seinät ovat entisellään, mutta aiemmin suorassa olleet taulut ihan vinksin vonksin tai muuta vastaavaa.

Originalit ovat kuin kryptoja. Laatikon kuva antaa pienen vihjeen ja kuvittelet, mitä valmis palapelin kuva voisi olla.

Wasgij-palapelejä voi verrata myös kirjoihin, joiden kannessa on vähän tietoa kirjan sisällöstä mutta todellinen sisältö paljastuu vasta lukiessa.

Palapelejä yksin, ystävättären tai miehen kanssa

Kristina tekee palapelejä arkisin yksin tai ystävättären kanssa. Viikonloppuisin myös Kristinan mies saattaa tehdä muutaman palan "olen nyt osallistunut" -mentaliteetilla.

Wasgij-peleissä häntä kiehtoo yllätyksellisyys, värikkyys ja pienet hauskat yksityiskohdat.

– Olen tehnyt useita kymmeniä Wasgij-palapelejä ja originaalit ovat suosikkejani, koska niissä joutuu välillä todella miettimään. Chinese New Year O39, retro Late Booking O5, Full Monty Fever O3 ja uutuuksista Aquarium Antics O43 ovat olleet suosikkejani. Kaikki ovat olleet omalla tavallaan hauskoja.

Palapelejä piirtää monta eri henkilöä ja jokaisella on oma piirrustusjälki. Niistäkin voi löytää oman lempparin. Wasgij.com on näiden palapelien oma sivu, josta löytää palapeleihin lisää ratkaisuvihjeitä, jos laatikossa ollut vihjelappu on päässyt katoamaan ja muutakin tietoa esimerkiksi piirtäjistä, Kristina vinkkaa.

Mieti, haluatko helpomman koottavan, jossa puitteet pysyvät mutta tilanne muuttuu (Destiny, Mystery) vai hypätä suoraan niin sanottuun syvään päätyyn (Original) ja eläytyä vihjeen "mitä kuvan määrätty henkilö näkee" osaan.

Miten aloitan Wasgij-palapelin tekemisen?

Tyylejä on monia, mutta reunoista on hyvä aloittaa, Kristina kertoo.

– Olen aloittanut kaikki palapelit lajittelemalla; reunat ja värien ja kuvioiden mukaan. Reunat ensin, niin on raamit mistä lähteä hakemaan kuvaa. Sitten teen pieniä saman kuvioisia alueita esimerkiksi vaatteita, seiniä, kukkia, tekstejä ja sijoittelen niitä sitten alustalle "noin" paikkaan ennen kuin saan ympäriltä tehtyä niin, että lukkiutuvat toisiinsa tai reunaan.

Kristina kokoaa palapelit kovalevyn päälle.

– Lemmikkieläintalouteen suosittelen palapelisalkkua, jossa saa helposti keskeneräisen palapelin ja palat turvaan lemmikeiltä.


Pieni Harrastepuoti - verkkokauppa ja kivijalkaliike Malmilla

Tutustu myös muihin Puodin blogeihin, joista löydät palapeleihin liittyviä juttuja, testejä ja asiantuntijahaastatteluja.

Palapelikaupan valikoimasta löydät palapelejä kehyspalapeleistä isoihin palapeleihin. Myös palapelialustat, palapelisalkut, lajittelijat, palapeliliimat ja lautapelit löytyy puodista. Sinua palvelee verkkokauppa ja kivijalkaliike Helsingin Malmilla. Tervetuloa ostoksille!

Kaikki Wasgij-palapelit löytyy samalta sivulta.