Palapelisalkut, kokoamisalustat ja muut tarvikkeet

Palapelitarvikkeet-sivulta löydät palapelisalkut eli palapelilaukut, palapelialustat, palapelikehykset, lajittelijat, palapeliliimat ja palapelimatot. 

Palapelisalkku on oiva tapa säilyttää ja kuljettaa palapeliä. Lisäksi palapelisalkku suojaa palapeliä esimerkiksi lemmikeiltä. Palapelisalkun voit nostaa pystyasentoon.

Palapelimatto on kokoamisalusta, joka käännetään rullan päälle ja kiinnitetään remmeillä. Palapelimaton voi nostaa pystyasentoon, kun remmit on kiinnitetty huolella. 

Jumbon palapelin kokoamisalusta on helppo ja edullinen vaihtoehto. Palapelialustan päälle on helppo tehdä palapeliä ja siirtää keskeneräinen palapeli alustan päällä pois. 

Ravensburgerin kokoamisalusta eli palapelipöytä muodostuu kuudesta osasta. Saumakohdat liittyvät toisiinsa tiiviisti ja rako on huomaamaton. Kokoamisalustassa on pienet reunat ja sen saa halutessaan kaltevaan asentoon. Palapelialustaa pystyy siirtämään paikasta toiseen.

Palapelin palojen lajittelijakaukaloihin voit lajitella paloja haluamallasi tavalla. Paketti sisältää 6 kpl lajittelijaa, jotka saa tarpeen mukaan kasattua päällekkäin. Lajittelijoihin mahtuu max 1000 palaisen palapelin palat, lajittelutavasta riippuen. Lajittelijat toimitetaan tukevassa laatikossa, jonne lajittelit voi laittaa suojaan esimerkiksi lemmikeiltä tai kun et niitä tarvise. Eli laatikko kannattaa säilyttää. 

Miten säilytän keskeneräistä palapeliä?

Palapelisalkut eli palapelilaukut suojaavat palapeliä esimerkiksi lemmikeiltä tai jos perheessä on pikkulapsia, jotka haluavat siirrellä paloja oman makunsa mukaan. Palapelisalkun kun sulkee, salkun voi nostaa pystyyn esimerkiksi seinän viereen. 

Ravensburgerin pakapelisalkussa kuljetusta helpottaa kantokahva. Palapelisalkussa on integroidut lajittelulokerot ja irtonainen kokoamisalusta, jonka voi nostaa salkkuun suojaan. Palapelisalkkuun mahtuu max. 1000 palan palapeli.

Jumbon palapelisalkku sisältää kaksi lajittelualustaa, jotka voi sulkea palapelin kanssa samaan salkkuun. Jumbon palapelisalkun voi nostaa pystyasentoon kun se on suljettu. Jumbon palapelisalkussa ei ole erillistä, siirrettävää alustaa vaan palapeli kootaan salkkuun. Palapelisalkkuun mahtuu max. 1000 palan palapeli.

Ravensburgerin kova palapelialusta muodostuu kuudesta osasta, jotka kokoamalla tulee max 1000 palan palapelille palapelialusta. Kun lisäät alustaan vielä mukana tulevat tukijalat, saat alusta ergonomisesti mukavampaan kaltevaan asentoon. Kovaa kokoamisalustaa kutsutaan myös palapelipöydäksi.

Palapelimatto on kätevä silloin, jos haluat säilyttää palapelin rullalla. Palapelimatot ovat maksimissaan 3000 palan palapelille. Materiaali on huopaa, joten käyttöiältään palapelimatto on kokoamisalustaa tai palapelisalkkua lyhytikäisempi, koska jossain vaiheessa huopakankaan tekstiilikuidut kuluvat. Palapelimatto on kuitenkin hyvä ratkaisu, jos esimerkiksi teet vain joskus isompia palapelejä. Ison palapelin tekemisessä menee enemmän aikaa, joten pöytätilalle saattaa tulla muutakin käyttöä.

Tutustu Pieni Harrastepuoti -kaupan palapelivalikoimaan:

  • 1000 palan palapelit on suosittu palapelikoko palamääränsä ja sen tekemiseen menevän kohtuullisen ajan takia. Aikusiten palapeli tarjoaa monelle riittävästi haastatta.
  • isot palapelit sopii heille, jotka tykkäävät pidempiaikaisesta palapelihetkestä ja suuresta kuvasta. Suuri palamäärä on myös haastava. 
  • 300-999 palan palapelit sopii sekä lapsille, nuorille että aikuisille.
  • lasten palapelit on helppoja palapelejä, joita on kiva tehdä vaikkapa vanhempien tai isovanhempien kanssa.
  • 3D-palapelit kehittää kolmiulotteisuuden taitoa ja sorminäppäryyttä.
  • Wasgij-palapelit tarjoavat aivojumppaa, koska palapelissä ei tehdä kannen kuvan mukaista palapeliä.