Palapelit ja Harry Potter koko perheen yhteinen harrastus

25.08.2022

Lenni ja Luka jaksavat keskittyä palapelien kokoamiseen. Pojat antavat omia vinkkejään, miten palapelissä pääsee hyvään alkuun.

Lenni ja Luka Moisio ovat aina tykänneet tehdä palapelejä, etenkin vanhempien kanssa yhdessä. Isot palapelit, kuten 1000 palan palapelit, on koko perheen yhteistä puuhaa.

Lenni on nyt 7-vuotias ja Luka 5. Pojilla on myös pikkuveli Launo, 6 kuukautta, jota odottaa valmiiksi poikien vanhat muutaman palan palapelit.

Lenni ja Luka jaksavat keskittyä tuntitolkulla tekemään palapelejä, etenkin Lenni, poikien äiti Ilona Lamminmäki kertoo.

- Luka tykkää vielä pienemmistä palapeleistä, kuten 100-150 palan, sillä hän haluaa saada ne saman päivän aikana valmiiksi.

Palapeliharrastuksen lisäksi Lenni käy partiossa. Luka taas käy musiikkikoulua Vihdin Nummelassa, jossa perhe asuu.

Harry Potter on koko perheen suosikki

Poikien vanhemmat alkoivat fanittaa Harry Potteria 20 vuotta sitten. Siitä lähtien kun ensimmäinen Harry Potter -elokuva ilmestyi.

- Kerroimme lapsille velhomaailmasta, jonka jälkeen pikkuhiljaa pojat lainasivat kaikki mahdolliset Harry Potter -kuvakirjat kirjastosta. Iltasatuina on pian jo luettu kaikki "oikeat" Potterit. Myös koulussa Lennin kaveriporukassa on isot Harry Potter -fanijoukot, jonka myötä fanitus meidän poikien keskuudessa kasvoi.

Kasvoi niin, että Ilonan vanhempien kissakin sai nimekseen Sirius Musta.

Perheessä pojat tekevät palapelejä itsekseen mutta siitä on kehkeytynyt myös koko perheen yhteinen harrastus. Lenni tekee yksinään jo 500 palan ja Luka 150 palan palapelejä.

Molemmat pojat aloittivat ihan pieninä nuppipalapeleillä ja muutaman palan palapeleillä. Molempien lemppari oli pienenä 12-palainen Ryhmä hau- palapeli.

Monesti pojat tekevät palapelejä yhdessä, sillä heistä on kiva saada palapeli nopeammin valmiiksi. Juuri se onkin poikien mielestä palapeleissä hauskinta: yhdessä tekeminen. 

Lennin mielestä on mukavaa tehdä isoja palapelejä, sillä niissä on haastetta. 

Lukan mielestä kurjinta on se, jos ei millään meinaa löytää oikeaa palaa. Lennin mielestä kurjinta on ylivoimaisesti se, kun on ihan koukussa tekemiseen ja olisi jo aika mennä nukkumaan. 

Pojat toteavat yhdessä, että kolmiulotteiset eli 3D-palapelit olisi kiva kokeilla seuraavalla kerralla. Sellaisia he eivät vielä ole rakentaneet. 

Pojat haluavat antaa omia vinkkejään, miten palapelissä pääsee hyvään alkuun:

Luka kertoo kääntävänsä aina kaikki palat oikein päin. Hän aloittaa jostain yksityiskohdasta, kuten tällä kertaa Hermionen kasvoista.

Lenni vinkkaa: Rakenna aluksi reunat valmiiksi, jolloin palapelin koko on helpompi hahmottaa.

Poikien mielestä tekovaiheessa on hauskaa löytää palapelin paloja ihmeellisistä paikoista, kuten maton alta tai eri huoneista. Kokoamisvaiheessa niitä helposti tippuu ja lentelee, kun innoissaan rakentaa. Eli olkaahan palojen kanssa tarkkana!

Mikään pala ei ole onneksi ikinä lopullisesti kadonnut, ja aina on saatu palapelit valmiiksi, Ilona kertoo. 

Lue Pienen Harrastepuodin aiemmat blogit täällä: Puodin blogi

Palapelikauppa Pieni Harrastepuoti on verkkokauppa ja kivijalkaliike Malmilla, Helsingissä

Kaikki Pieni Harrastepuoti -verkkokaupan palapelit löytyvät täältä

Palapelisalkut, kokoamisalustat ja lajittelijat löytyvät Palapelitarvikkeet-sivulta.

Lautapelit, muistipelit ja pelikortit löytyvät Lautapelit-sivulta.

Seuraa Pientä Harrastepuoti sosiaalisessa mediassa, niin saat tiedon uutuuksista ja tarjouksista.

Facebook: @pieniharrastepuoti

Instagram: @pieniharrastepuoti