Palamäärät 5 - 2000 palaa

Palapelit palamäärien mukaan -osiosta löydät koko Pienen Harrastepuodin palapelivalikoiman ensipeleistä 2000 palan palapeleihin asti.

Lapsille innostavaa puuhaa

Lapset oppivat kädentaitoja palapelejä tehdessään. Palapelien tekeminen lisää myös hahmotuskykyä, kun lapsi etsii paloille oikeaa paikkaa. Myös pitkäjänteisyys kasvaa ja valmiit palapelit palkitsevat lasta. Aikuisen kanssa tehdessä lapsi oppii yhteistyön taitoja.

Kokoelmat

Muotopelit (2D palapelejä)

Kokoelmat

Kokeile 3D-palapelejä ja innostu kolmiulotteisuudesta

Nämä 3D-palapelit voit koota ilman liimaa. Palojen takana on numerot, jotka näyttävät kokoamisjärjestyksen. Kolmiulotteisuus lisää hahmotuskykyä ja palojen asettele lisää sorminäppäryyttä. Kokeile 3D-palapelejä, jos vähänkään olet kiinnostunut kolmiulotteisuudesta ja haluat kehittää kokoamistaitojasi.

Ravensburgerin Solar System (Aurinkokunta) sisältää 522 numeroitua palaa. Pintoon avaimenperät ovat 24 palan palapelejä ja kaikki tarvikkeet sisältyvät pakkaukseen.

300-499 palan palapelit

Alle 500 palan palapelit soveltuvat hänelle, joka haluaa kokeilla palapelien tekemistä. XXL-palaiset Ravensburgerin Easy to see and handle -palapelien paloja on helppo käsitellä, koska palat ovat normaalia isommat. Lisäksi kuvat ovat värikkäitä ja selkeitä. Tutustu valikoimaan ja kokeile!

500-699 palan palapelit

Pienemmässä tilassa mahtuu tekemään 500 palan palapelejä. Ne ovat kooltaan noin 49 x 36 cm eli tilan tarve ei ole kovinkaan suuri. 500 palaa sopii myös lapselle, joka on tottunut tekemään palapelejä. Kuvavalikoimasta löytyy maisemapalapelit, kissapalapelit, taidepalapelit ja vaikkapa kukkapalapelit. 

700-999 palan palapelit

1000 palan palapelit

Suosituin palapelikoko on 1000 palaa. Valmiin 1000 palan palapelin koko on noin 70 x 50 cm, vähän palapelimerkistä riippuen. Valikoimaan kuuluu kattava valikoima Jan van Haasteren palapeleistä, Schmidtin, Ravensburgerin, Trevellin ja esimerkiksi pohjoisamerikkalaisiin palapelimerkkeihin.

Kokoelmat

Yli 1000 palan palapelit

Isot eli yli 1000 palan palapelit vaativat jo vähän enemmän tilaa mutta niiden kokoaminen kehittää hyvin kärsivällisyyttä. Valmiin palapelin kuva palkitsee tekijäänsä. Yli 1000 palan palapelit tarjoavat vaihtelevan kuvavalikoiman maisemista, eläimistä ja kukista Pokemoniin.

Kokoelmat

Mukavaa ajanvietettä 

Etsitkö ajanvietettä viikonloppuun tai tekemistä lapsille? Palapelit viihdyttävät, tarjoavat virikkeitä aivoille ja parantavat muistia. Palapelien tekeminen kehittää myös sorminäppäryyttä ja lisää hahmotuskykyä. Kokoaminen on kivaa puuhaa teet sitten yksin tai vaikkapa kavereiden kanssa. Kun sade yllättää tai on rauhoittumisen hetki, palapelin kokoaminen yksin tai kavereinden kanssa rentouttaa. Ruutuaika vähenee kun keskittyy palapelin tekemiseen. 

Palapelin tekeminen lisää myös keskittymiskykyä ja tarjoaa omaa aikaa. Palapelit on myös mukava tapa viettää iltaa ystävien kanssa tai pitää työpaikan taukotilassa pieni lepohetki; koota palapeliä ja antaa aivojen levätä työasioista.

Miten kokoan palapelin?

Saitko lahjaksi ihanan palapelin mutta et tiedä, miten sen kokoaminen kannattaa aloittaa? Tai ostitko innoissasi pelin kun kaveri kehui, miten kivaa palapelin tekeminen on. Ei hätää, pääset kyllä vauhtiin pienillä vinkeillä.

1. Katso ensin palapelin pakkauksesta, minkäkoisen tilan valmis palapeli vie. Valitse kokoamispaikka tai palapelialusta sen mukaan. Esimerkiksi palapelisalkku on oiva tapa säilyttää ja kuljettaa palapeliä. Salkku myös suojaa palapeliä esimerkiksi lemmikeiltä.

2. Kun paikka ja alusta on valmiina, voit kumota kaikki palapelin palat pöydälle tai valitsemallesi palapelialustalle.

3. Tarkastele palapelilaatikon kuvaa: onko siinä värialueita tai esimerkiksi hahmoja, joiden paloja voit lajitella erilleen. Palojen etsiminen helpottuu, kun kaikki palat eivät ole samassa kasassa.

4. Joku haluaa etsiä reunapalat erilleen ja aloittaa reunoista. Joku kokoaa esimerkiksi värialueita ja yhdistelee niitä toisiinsa. 

5. Välillä tuntuu, että palalle ei löydy sopivaa paikkaa. Jätä se pala hetkeksi sivuun, sille löytyy kyllä paikka.

6. Kun palojen määrä vähenee ja palapelin kuva alkaa muodostua, tekeminen helpottuu. 

7. Valmiin palapelin voit kehystää esimerkiksi Eurographicsin palapelikehyksellä tai voit liimata palat palapeliliimalla. Mieluinen palapeli on kaunis sisustuselementti. 

Mukavia palapelihetkiä!


Koko perheelle tekemistä 

Valmistajina ovat muun muassa Eurographics, Castorland, Enjoy, Alipson, Coppenrath, Eeboo, Pieces & Peace, Schmidt, Studio Inktvis, Trevell, Clementoni, Jumbo, Otter House, Master Pieces, Nova Puzzle, Ravensburger ja Trefl . Palapelimerkkien esittelyjä löydät täältä.

Lasten palapelit-osiossa riittää tekemistä kehyspalapeleistä 300 palan palapeleihin. 3D-palapelit-osiosta löytyy Pintoon 24 palan palapelejä ja Disney-palloja. Uutuutena nyt planeetat ja Sydneys oopperatalo -palapelit. 

Osiossa palapelit 300-999 palaa löytyy tekemistä hänelle, joka haluaa kooltaan ja palamäärältään helpomman ja nopeammin koottavan palapelin kuin 1000-palaisen. 

Tutustu myös Pienen Harrastepuodin blogiin, josta löydät palapeliharrastajien ja asiantuintijoiden haastatteluita sekä vinkkejä palapelien kokoamiseen ja valintaan. 

Ota Pieni Harrastepuoti seurantaan Facebookissa, niin näet tarjoukset, tiedon uutuuksista ja kimppatilauksista.