Palapelimerkit tutuiksi

Bluebird Puzzle

Bluebirdin palapeleissä kuvapinta on mattainen, eikä se heijasta niin paljoa esim. kattovaloa. Palat ovat monien mielestä mukavan tuntuiset ja palat menevät helposti omille paikoilleen.

Merkiltä löytyy pelejä 100-palaisista peleistä aina 6000 -palaisiin asti.

1500-, 3000- ja 6000-palaisissa palapeleissä on normaalia pienemmät palat. Esim. 1500-palainen peli on koottuna saman kokoinen kuin 1000 palainen. Tähän on tullut nyt muutoksia, joten palapelin valmis koko kannattaa tarkistaa.

Bluebird Puzzle on ranskalainen merkki.

Eurographics

Eurographicsin palapelit ovat suosittuja monipuolisien palojen takia. SmartCut-merkki palapelin kannessa kertoo, että palapelin kaikki palat ovat erilaisia. Merkiltä löytyy myös pelejä ilman SmartCut-leikkausta.

Vaikka aluksi tuntuisikin haastavalta koota SmartCut-leikkauksella olevaa palapeliä, niin kokoamiseen pääsee mukaan hetken palojen tutkimisen jälkeen. Erikoiset palat kehittää hahmottamiskykyä, kokoile rohkeasti.

Eurographics on kanadalainen merkki.

Ravensburger

Varmasti yksi tunnetuimmista palapelimerkeistä on Ravensburger, eikä ihmekään. Ravensburger tarjoaa palapelejä 24-palaisista aina 18 000-palaisiin palapeleihin asti ihanien sekä monipuolisten aiheiden kera.

Palat ovat paksut ja tukevat. Kuvapinta myös laadukas. 

Ravensburger on saksalainen merkki.


Castorland

Castorlandin palapeleistä löytää usein aivan ihania kuvia, joita tehdä. Vaikka palat ovatkin ohuehkot, on palapelejä silti mukava koota. Palat menevät kivasti paikoilleen.

1500 palan palapeleissä on normaalia pienemmät palat ja palapeli vastaa valmiina 1000 palaisen palapelin kokoa.

Castorlandin pelit valmistetaan Itä-Euroopassa.

Cobble Hill

Näissä palapeleissä on aina monimuotoisia ja vänkyröitä paloja. Palat ovat mukavan tukevan tuntuiset ja napsuvat paikoilleen nätisti. 

Aluksi voikin hämätä, kun palojen reunat eivät menekään kohdakkain, mutta ei hätää. Se kuuluu asiaan, kun kyseessä on "random cut" palat.

Cobble Hill on kanadalainen merkki.

Clementoni

Palapeleistä löytyy aiheita lasten pelien satuhahmoista aikuisten taidepeleihin, maisemiin, supersankareihin, eläimiin ja kaupunkeihin. 

Palat ovat paksut ja normaalin muotoiset palat. Kuvapinta on hyvänlaatuinen ja tuo kuva-aiheet upeasti esille valmiissa työssä. 

Clementoni on italialainen merkki.