Lastenpalapelit

Tältä sivulta löytyy nuppipalapelit, kehyspalapelit ja pienet palapelit aina 300 palan palapeleihin asti. Lasten palapelit ja pienet palapelit ilahduttavat varmasti saajaansa.

300-499 palaiset palapelit

Nuppipalapelit on valmistettu puusta ja kestävät leikkiä pienissä käsissä huomattavasti paremmin kuin pahviset palapelit. Selkeät kuvat houkuttelevat lasta tarttumaan nuppeihin ja sovittamaan niitä oikeille paikoilleen. Ensipeli on usein sellainen, että siitä riittää iloa vielä toisillekin lapsille.

Kehyspalapelit tarjoavat tekemisen iloa, kun palat pysyvät kehyksen sisällä. Lasten palapelit on siitä kivoja, että palat ovat normaalia suuremmat, joten niitä on helppo käsitellä. Myös esimerkiksi Treflin valmistamissa 300 palan palapeleissä on normaalia suuremmat palat, joten palojen käsittely on helpompaa. Palapelien kokoaminen on mukavaa puuhaa myös esimerkiksi isovanhempien kanssa. Myös muistisairas voi nauttia palapelin kokoamisesta. Kokeilkaa vaikka!

Jan van Haasteren kuvittamat palapelit tarjoavat pieniä hauskoja yksityiskohtia, joita on kiva tarkastella samalla kun palapeli valmistuu. Jan van Haasteren kuvittamat palapelit ovat myös aikuisten suosiossa ja 150-palainen palapeli sopiikin hänelle, jos paloja on vaikea käsitellä tai näkö on heikentynyt.  

Ensipelit sopivat yli 1-vuotiaille. 150-palaisia valmistajat suorittelevat yli 6-vuotiaille, 260-palaisia yli 7-vuotiaille ja 300-palaisia yli 8-vuotiaille. Kokemus kuitenkin kertoo, että lapset ovat näppäriä ja ikäsuositukset ovat viitteellisiä. Moni 5-vuotias kokoaa jo 300 palan palapelin aikuisen seurassa ihan näppärästi.