Lastenpalapelit

Tältä sivulta löytyy puiset ensipelit, kehyspalapelit ja pienet palapelit aina 300 palan palapeleihin asti. Lasten palapelit ja pienet palapelit tarjoavat puuhaa pitkäksi aikaa. 

300-499 palaiset palapelit

Kehyspalapelit tarjoavat tekemisen iloa, kun palat pysyvät kehyksen sisällä. Lasten palapelit on siitä kivoja, että palat ovat normaalia suuremmat, joten niitä on helppo käsitellä. Myös esimerkiksi Treflin valmistamissa 300 palan palapeleissä on normaalia suuremmat palat, joten palojen käsittely on helpompaa. 

Palapelien kokoaminen on mukavaa puuhaa myös esimerkiksi isovanhempien kanssa. Myös muistisairas voi nauttia palapelin kokoamisesta. Kokeilkaa vaikka!

Jan van Haasteren kuvittamat palapelit tarjoavat pieniä hauskoja yksityiskohtia, joita on kiva tarkastella samalla kun palapeli valmistuu. Jan van Haasteren kuvittamat palapelit ovat myös aikuisten suosiossa. JvH:n 150 palan palapeli sopii, jos paloja on vaikea käsitellä tai näkö on heikentynyt. Pienet yksityiskohdat ovat myös lasten mieleen.

Ensipelit sopivat yli 1-vuotiaille. 150-palaisia valmistajat suorittelevat yli 6-vuotiaille, 260-palaisia yli 7-vuotiaille ja 300-palaisia yli 8-vuotiaille. Kokemus kuitenkin kertoo, että lapset ovat näppäriä ja ikäsuositukset ovat viitteellisiä. Moni 5-vuotias kokoaa jo 300 palan palapelin aikuisen seurassa ihan näppärästi.