Palapelit 300-499 palaa

300 palan palapelit sopivat hänelle, joka haluaa kokeilla aikuisille sopivia palapelejä, mutta edellisestä kokoamisesta on aikaa, tai lapsille, jotka ovat tottuneita palapelien kokoamiseen. Näistä palamääristä löytyy myös suuripalaisia palapelejä.

Palapelit 500-699 palaa

500 palan palapelit vievät vähän tilaa ja ne valmistuvat yleensä melko nopeasti. Valikoimasta löydät monipuolisia aiheita kuten Jan van Haasteren, Ravensburgerin ja Master Piecesin palapelit. Uutuutena Eeboon ja All Jigsaw Puzzlesin palapelit.

Palapelit 700-999 palaa

Ravensburgerin Escape-palapelit tarjoavat pulmia ratkottavaksi ja on hiukan haastavampi aikuisten palapeli. Ravensburgerin Easy to see and handle XXL-palaiset palapelit sopivat hänelle, jonka näkö on heikentynyt tai palapelin palojen käsittely on muuten hankalaa. XXL-palat pysyvät hyppysissä paremmin kokonsa puolesta.

Ravensburgerin Escape-palapeli on lähes sama kuin kannessa, mutta muutamilla eroavaisuuksilla, joista syntyy 6-8 arvoitusta. Jokaisesta arvoituksesta vastaukseksi pitäisi saada numerosarja (yleensä 3-5-numeroinen). Kun olet ratkonut kaikki arvoitukset, etsi reunapaloista ne numerosarjat, jotka olet mielestäsi saanut arvoituksista. Kokoa reunapaloista yhtenäinen palarypäs ja olet onnistunut pakenemaan ja palapeli on valmis!

Palapelin mukana tulee vihkonen, jossa on alkutarinaa miten olet huoneeseen päätynyt ja miksi sinun tulisi sieltä vapautua. Lisäksi arvoituksiin saa apua QR-koodin ohjaamalta Ravensburgerin-verkkosivulta.

Jos haluat kokeille Escape-palapeliä, Ravensburgerilta tuli 99 palan palapelejä. Escape-palapelit löydät Lahjaideoita-sivulta

Escape-palapelit sopivat myös opetustyöhön. Lue opettaja Eeva Puukan haastattelu Palapelit mukana opetustyössä.

Ravensburgerin Easy to see & handle-sarjan palapelit soveltuvat hyvin myös henkilöille joilla voi olla heikentynyt näkö, hahmottamisvaikeuksia tai käsien kanssa koordinaatiovaikauksia. Normaalia isommat palat ovat helpompi nähdä sekä käsitellä.